Брашна за домакинство

mella

Бяло за кекс – 1кг.

bqlo-za-keksБяло пшенично брашно подходящо за приготвяне на кекс, пай, пандишпан и други.

Бяло за пица – 1кг.

bqlo-za-picaБрашно с добри реологични свойства и пластичност при замесване на тесто. Подходящо за приготвяне на пици.

Бяло пшенично за баници – 1 кг.

za-banicaБрашно получено при преработката на предварително селектирана пшеница, отличаващо се с висок глутен, добра разтегливост, малка късливост и средна еластичност. Подходящо за направа на баници, бюреци и други точени изделия.

Бяло пшенично за козунаци, кифли – 1 кг.

za-kifliВисокобелтъчно брашно с добра еластичност и висока газозадържаща способност на готовото тесто. Подходящо за направа на кифли, козунаци и рула. Поддържа добър външен вид на готовите изделия, мека средина и гладка кора.

Farina Bianca – 1 кг /за сладкиши/

Farina BiancaСпециално брашно за сладкиши и сладки направено от финно брашно, което повишава набухвателните качества на изделията. Подчертава аромата и задържа обема на сладкишите. Брашно Farina Bianca е неизменен помощник на домакинята.

Бяло брашно – 1 кг

bqlo-brashnoУниверсално брашно за домакинството. Позиционирано в средния ценови сегмент.

 

Типово – 1 кг.

tipovoБрашно тип 1150 предназначено за производството на типов хляб се отличава с по-високо пепелно съдържание от това на бялото брашно. Получава се при смилане и на голям процент от обвивките на пшеничното зърно. Типовото брашно е богато на минерални вещества, витамини и естествени ензими. Готовите изделия се отличават с тъмен цвят, по-малък обем от белите хлябове и по-висока киселинност.

Пълнозърнесто пшенично – 1 кг.

palnozarnestoБрашно тип 1850 произведено от подбрана, висококачествена пшеница с високи хлебопекарни качества. Богато е на минерали и фибри. Подходящо за направата на диетични и тъмни видове хляб (тип грахам).

 

Екстра бяло 450 – 1 кг.

tipovo-tip450Финно смляно и селектирано брашно с наситен бял цвят, извлечено от ендосперма на пшеничното зърно. Много подходящо за финни хлебни и сладкарски изделия. При изпичане кората е тънка и хрупкава с прекрасен аромат.

Екстра бяло 500 – 1 кг.

tipovo-tip500Брашно с високи хлебопекарни показатели, отговарящи на тип 500. Подходящо за производството хляб и хлебни изделия, погачи и закуски. Изделията се отличават с добър обем, приятен мирис, равномерно изпечена кора.

Екстра бяло 500 – 1кг

extra bqloЕкстра Бяло брашно тип 500 с добри хлебопекарни качества. Използва се за производство на хляб и хлебни изделия погачи и закуски.

Мелла екстра бяло 500 – 5кг

mellaБрашно тип 500 произведено от подбрана, висококачествена пшеница с високи хлебопекарни качества. Високо водопоглъщане, подобрен цвят на кората на изделията. При изпичане се получава равномерна и еластична средина, кората е тънка, хрупкава с приятен аромат.

Пшеничен грис – 1кг.

pshenichen-gris-109Продукт получен от преработката на пшеница. Подходящ за кулинария и сладкарски изделия.

Стандарт България – 1кг.

Standart Bulgaria-109x160

Брашно произведено по изискванията на Български Държавен Стандарт одобрен от Българска Агенция за Безопасност на Храните

 

Пълнозърнесто – 5кг.

palnozarnesto-5kg-109x160

Брашно богато на растителни влакнини (фибри), минерали и витамини, спомагащо за по-добра перисталтика на червата. Готовите изделия се отличават със специфичен мирис и кисел привкус. Подходящо за производството на хляб грахам и други видове диетични и ниско калорични видове хляб и хлебни изделия.

За пици – 5кг.

brashno-za-pici-5kg-109

Брашно с добри реологични свойства и пластичност при замесване на тесто. Подходящо за приготвяне на пици.